Van 1998 tot 2013 werkte ik voor VNU Tijdschriften (nu Sanoma) en Albert Heijn. Ik was jarenlang de marketeer onder de category managers en de category manager onder de marketeers. Eerst verzon ik nieuwe diepvriespizza’s, daarna breidden we uit met verse pizza’s, vers convenience, AH to go. We verzonnen steeds grotere concepten. Ik was mezelf, thuis én op mijn werk en ik werkte met hart en ziel en blauw bloed net als alle anderen. Ik had inspirerende leiders en iets minder inspirerende leiders: voor mijn eigen werkplezier maakte dat lange tijd niets uit.

Na een paar jaar merkte ik dat er iets was dat mijn werkplezier langzaam opvrat: de organisatie werd complexer, groter en het systeem kraakte en piepte. We raakten uit verbinding met elkaar. Er kwamen specialisten, ieder kreeg z’n eigen KPI’s en OGSM-modellen (Objective, Goals, Strategy, Measures). Het gezamenlijk hoger doel ontbrak, en overlegstructuren stonden bekend als Een Poolse Landdag. Opmerkingen als: “..dat staat niet op mijn OGSM.” En “Als het in de directie is goedgekeurd, dan begint het pas.”, maakte dat iets vernieuwen of verbeteren steeds als een gevecht voelde.

De dagelijkse drukte maakte introspectie bijna onmogelijk en ik had niet door dat mijn focus op resultaat ten koste ging van de relatie en de verbinding. Terwijl ik die juist zo graag wil en nodig heb. Ik voelde dat het niet klopte en maakte honderden what if- scenario’s in mijn hoofd, maar mijn hart volgen….

Totdat mijn moeder ziek werd: Ik wilde niet meer naar mijn werk, dat leek me nutteloos, ik wilde bij mijn moeder zijn.
Totdat iemand me vroeg: ”Wat voel je?” En ik antwoordde: ”Even bedenken hoe ik me voel.”
Totdat mijn oren gingen piepen.
Totdat ik een Mindfulness training ging volgen.

Dat heeft me gebracht waar ik nu ben. Het hielp me om mezelf weer terug te vinden en verder en anders te leren kennen. Het gaf mij het stuur weer terug in handen.

Ik stopte bij Albert Heijn. Maakte tijd voor mezelf en mijn familie en begon mijn eigen bedrijf. Eerst met het geven van Mindfulnesstrainingen in organisaties (ja ook gewoon bij Albert Heijn). En al gauw kroop het (blauwe) bloed waar het niet gaan kan en wilde ik ook nu weer vernieuwen en veranderen om de wereld iedere dag een beetje mooier te maken.

Ik wil betekenis geven aan het leven door me te verbinden aan iets dat groter is dan mezelf. En dat kan niet in je uppie. Dus ik ging op zoek naar een partner in business die ik vond in Maartje. Ook Mindfulnesstrainer. En organisatieadviseur. Samen zijn wij SoulSearchers en geven we ons gedachtegoed rondom wendbare organisaties en verbindend leiderschap steeds verder vorm. Wij veranderen organisaties van binnenuit, omdat we denken dat het niet anders kan. We zijn organisatieadviseur en mindfulnesstrainer en versterken elkaars kwaliteiten. Samen hebben we unieke ervaring die we momenteel onder andere inzetten bij een cultuurverandertraject van de Landelijke Huisartsen Vereniging, (team)coaching bij Ivoren Wachters, en de ontwikkeling van leidende principes bij Vezet.

En ik ben weer kracht én kwetsbaarheid. Ik verbind intensief (vanuit autonomie) met onze klanten en ga de taaiheid aan. Met plezier!