Of we nu een team coachen of een individu, we werken altijd met wat er gebeurt in het moment. Dat begint al bij een intake of kennismaking, om gezamenlijk te bepalen wat de vraag is achter de vraag. En ook in de aanpak zal de ontmoeting tussen ons en de coachee of teamleden het werkveld zijn. Wij zijn als (team)coaches getraind om te werken met spannende momenten, en om interventies te doen die zich richten op de essentie van wat er speelt. Om hier naartoe te kunnen bewegen organiseren we een lerende omgeving waar vertrouwen wordt opgebouwd en het gemakkelijker wordt om je kwetsbaar op te stellen.

We starten de teamcoaching vaak met individuele gesprekken, waardoor de diverse perspectieven zichtbaar worden. Een gemiddeld teamtraject vraagt 6 tot 8 teamsessies, van een dag(deel). De mate van conflict, de urgentie om te veranderen en het potentieel van het team bepalen hoeveel groei er mogelijk is. Onze voorkeur is om te werken in een andere context dan het dagelijkse werk, dit helpt om te schakelen vanuit de waan van de dag en ondersteunt het uitzoomen dat zo bij leiders van deze tijd hoort.

We gaan aan de slag met individuele coachvragen, wanneer er van beide kanten een klik is en de aanpak is besproken. Een coachtraject duurt gemiddeld 6 sessies van 1,5 uur, met tussentijdse oefenopdrachten om nieuw gedrag uit te proberen. Tijdens de sessies werken we met wat er gebeurt in de ontmoeting en reflecteren we op concrete situaties die de coachee heeft meegemaakt. Daar waar het passend is doen we een systeemopstelling, lichaamswerk of mindfulness oefeningen. Waar gewenst gebruiken we persoonlijkheidsindicatoren als MBTI, DISC en Insights om meer zicht te krijgen op iemands (leiderschaps)profiel.