“Ik laat een stukje van mezelf thuis vandaag.”

Wij zijn gecertificeerd partner van de Myer Briggs Type Indicator. De Myer Briggs Type Indicator (MBTI) is een waarderend en gemakkelijk toepasbaar instrument om meer inzicht te krijgen in wat jouw natuurlijke voorkeursstijl is in je gedrag. Het geeft inzicht in jezelf, maar zeker ook in teamgenoten of samenwerkingspartners. We gebruiken het regelmatig in individuele coaching (met een uitgebreid persoonlijk rapport waarin zowel aanwezig leiderschap als potentieel wordt besproken) en in teamcoaching.

Dit voorjaar begeleidde we een team dat uit haar ad hoc-modus wilde komen en graag samen de lange termijn richting wilde bepalen. In de samenstelling bleek slechts 1 medewerker het iNtuition-type te zijn. Ze merkte op dat ze zich niet altijd begrepen en gewaardeerd voelde. Er ontstond een gesprek over de ambitie van het team, en haar kwaliteiten rondom verbeeldingskracht, het zien van patronen en toekomstmogelijkheden. Door het gesprek mbv de MBTI-analyse, heeft zij heeft nu een belangrijke trekkende rol gekregen in het creëren van een toekomstperspectief; haar plek wordt nu meer gewaardeerd en ze begrijpen elkaars verschillende kwaliteiten.

De MBTI voedt de reflectie op wie je bent, welke rol bij je past en hoe je samenwerking kan verbeteren. De ontwikkeling van teams groeit wanneer er kwetsbaarheid mag zijn; wij zijn fan van de MBTI, omdat de methode toegankelijk is, je zonder oordelen en met een waarderende blik kunt kijken naar jezelf en elkaar. Het geeft handvatten om in teams te bespreken wat je van elkaar nodig hebt. Voor ons een essentiële start in persoonlijk leiderschap en in teams op weg naar zelfsturing. Zodat je jezelf helemaal kunt meenemen naar je werk!